A DK halálkormányról, a Fidesz Gyurcsányék oltásellenességéről beszél

A DK halálkormányról, a Fidesz Gyurcsányék oltásellenességéről beszél

Lélegeztetett beteget látnak el védőfelszerelést viselő orvosok és ápolók a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 1-jén. Képünk illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is durva a kommunikáció a kormánypártok és az ellenzék, legalábbis a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció között a járvánnyal összefüggésben. Halálkormány, oltásellenesség – ezzel vádolják egymást.

Eresszék félárbócra a nemzeti lobogót a Kossuth téren, az Országgyűlés épületére pedig tűzzék ki a nemzeti gyász szimbólumát, a fekete zászlót – ezt követeli a Demokratikus Koalíció, miután elérte a 25 ezret itthon a járvány áldozatainak száma. Gyurcsány Ferenc pártja szerint a helyzet felkészüléssel és a rendelkezésre álló erőforrások helyes felhasználásával kezelhető lett volna, „Orbán és fogalmatlan halálkormánya ehelyett adriázott, a megbetegedések emelkedését látva a nyitásról kezdett nemzeti konzultálni, majd amikor érzékelték, hogy nagy a baj, megpróbálták az ellenzékre kenni saját sarukat”. 

A Fidesz erre azzal válaszolt, hogy Gyurcsány pártja a vakcinák ellen gyűjtött aláírásokat és most is az oltás ellen kampányol. Sőt, még arra is kitértek, hogy a DK egyik önkormányzati képviselője azért halt meg, mert hitt Gyurcsány Ferencnek, nem fogadta el az oltást, megbetegedett és életét vesztette. Ők azt követelik, hogy a Demokratikus Koalíció azonnal vonja vissza a parlamenti határozati javaslatot, amelyben az oltás felfüggesztését kérik, „mert bizalmatlanságot keltenek a vakcinákkal szemben és emberek életét sodorják veszélybe”.