A Facebookon csörtézik Hadházy és Ungár

A Facebookon csörtézik Hadházy és Ungár

Ungár Péter (Fotó: Magyar Hang/Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valami nagyon nagy baj van, ha egy elcsalt választáson elszenvedett tragikus vereség után egy ellenzéki vezető szerint a kocsmázás ideje jött el. De a kocsmázásnál sokkal nagyobb baj, hogy hétfőn Ungár mosolyogva bemegy a parlament nyitó ülésére, ahol vita nélkül megszavazzák a Választási Bizottság beszámolóját arról, hogy mennyire tiszta és demokratikus választáson vagyunk túl – fejtette ki kedden a Facebookon Hadházy Ákos arra reagálva, hogy Ungár szombathelyi közös kocsmázást hirdetett a választóknak. A megválasztott ellenzéki képviselő kifejtette, csak remélni tudja, hogy nagyon kevés ellenzéki képviselő fogja követni a példáját, „még akkor is, ha ma Hollik István is azzal fenyegette őket, hogy aki nem vesz részt a nyitó ülésen, az nem kaphat milliós extra fizetéssel járó díszpozíciókat”. – Sőt, éppen ezért méginkább helytelen lenne bemenni. Akkor már tényleg legyen inkább a kocsmázás – zárta gondolatait.

Hadházy posztját Ungár sem hagyta szó nélkül. – Mivel elég egyértelműnek tűnik, hogy a negyedik kétharmad még ki sem hűlt teteme mellett bennem több a kérdés, míg képviselőtársamban sokkal több a válasz, így ezért megpróbálom néhány kérdéssel mederbe terelni a beszélgetésünket. Ha arra jutunk a negyedik kétharmad után, hogy ebben a rendszerben nem lehet megverni a Fideszt, akkor miért reméljük, hogy a kulturális bizottság alelnöki helyéről való lemondástól gyökeresen változik a helyzet? Egyáltalán mit remélünk attól a politikától, aminek az a fő mondanivalója, hogy a kormányváltás teljesen esélytelen? – reagált Hadházy posztjára szintén a Facebookon Ungár Péter.

Az LMP politikusa és majdani frakcióvezetője kifejtette, nem tudja, hogy van-e lehetőség a Fidesz rendszerében legyőzni a Fideszt, de abban biztos, hogy a válaszhoz közelebb vinne, „ha egyszer mi úgy együtt az ellenzéki oldalon tudnánk egy jó kampányt csinálni”.

– Én teljesen egyetértek abban, hogy az ellenzéknek igazságtalan módon kisebb szelet jut a nyilvánosságból, mint a Fidesznek. De őszintén nem értem, hogy miért nem az a helyzet megoldása, ha a választópolgárok által is érzékelt problémákról beszélünk a nekünk jutó időben – fogalmazott Ungár, aki kifejtette: súlyosan nem ért egyet Hadházy Ákos diagnózisával, de ettől még nem tartja „rossz embernek”. A „kocsmázást” ért kritikára pedig – mint fogalmazott – csak azért reagál, mert a programot az LMP ifjúsági szervezete szervezi, akik „egy ilyen vereség után sem panaszkodni szeretnének, hanem inkább tenni valamit”.