A Fidesz attól tart, Karácsony egész Budapestet „forgalmi káoszba” taszíthatja

A Fidesz attól tart, Karácsony egész Budapestet „forgalmi káoszba” taszíthatja

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A főpolgármester bejelentette, hogy a budapestiek többsége támogatja a pesti alsó rakpart autómentesítését, ezért folytatni fogja esztelen vízióját, ami egész Budapestet forgalmi káoszba taszítaná – így értelmezte a fővárosi Fidesz hétfőm azt, hogy Karácsony Gergely felmérést mutatott arról, hogy a többség örül a rakpart gyalogosoknak kedvező fejlesztésének.

Úgy vélték, a főpolgármester felmérése „nem túl meggyőző: szerinte a budapestiek 49%-a támogatja az autómentesítést 43%-kal szemben – azonban a csalóka diagramot megnézve kiderül: valójában csak 17% adná át teljesen a gyalogosoknak a rakpartot, ami messze van a széleskörű társadalmi konszenzustól”.

A Fidesz azzal is érvelt, több felmérés bizonyítja Karácsony bejelentésének ellenkezőjét, és a szakma sem áll a tervei mellett: a Magyar Autóklub elutasítja az ötletet, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pedig az itt működő vállalkozások érdekében indít online konzultációt. Ezért azt vetették a szemére, hogy szerintük Karácsony kampányígéretei ellenére továbbra is elzárkózik a széleskörű társadalmi egyeztetés elől. Tovább hiányolták, hogy „súlyos szakmai kérdésekre sem adott még megfelelő választ”. A Fidesz konkrétan az alábbiakra lenne kíváncsi: 
• Hová terelné Pest északi-déli irányú közlekedését?
• Hogyan csökkentené a budapesti autóforgalmat?
• Hogyan oldaná meg, hogy a Belvárosban élők számára ne legyen elviselhetetlen a zaj- és légszennyezés a rakpartról a belső utcákba terelt forgalom miatt?

– Megtévesztő grafikonok helyett valódi konzultációt, árokásás helyett kompromisszumokat várunk Budapest főpolgármesterétől! – zárták posztjukat.