A gödi Samsung-gyár felrobbantásával fenyegetőzött, Dunakeszin fogták el

A gödi Samsung-gyár felrobbantásával fenyegetőzött, Dunakeszin fogták el

A gödi Samsung SDI gyár 2020. január 28-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogták a gödi Samsung-gyár felrobbantásával tavaly január óta háromszor is fenyegetőző férfit kedden a dunakeszi rendőrök – írja az MTI. A férfi egy SIM-kártya nélküli mobiltelefonról hívta fel a 112-es központi segélyhívó számot, és ott tett bűncselekménynek minősülő bejelentéseket.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján közölte, hogy a közveszéllyel fenyegető férfi a gyár egyik építési alvállalkozójának dolgozója volt, aki elmondása szerint csínynek szánta a többszöri telefonálást.

A rendőrök a bejelentéseket követően az ilyenkor kötelező protokoll szerint a teljes épületet kiürítették, alkalmanként 2000-2500 dolgozónak kellett ideiglenesen, az átvizsgálás időtartamára elhagynia az üzem területét. Az átvizsgálásokkor robbanóanyagot, vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak, a fenyegetések utólag valótlannak bizonyultak.

Az újszászi illetőségű férfi kihallgatásán beismerte és megbánta a bűncselekményt, megfogalmazása szerint az „ész nélküli tárcsázást”. A férfival szemben a Dunakeszi Rendőrkapitányság folytatja le a további eljárás.