A kínai külügyi szóvivő szerint megvetést sem érdemelnek az utcaátnevező magyar ellenzékiek

A kínai külügyi szóvivő szerint megvetést sem érdemelnek az utcaátnevező magyar ellenzékiek

Hszie Si-kuang püspök út (Fotó: Baranyi Krisztina / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kína külügyi szóvivője szerint a megvetésüket sem érdemlik meg azok a magyar ellenzéki politikusok, akik nemrég átnevezték a Fudan Egyetem lehetséges helyszínét övező utcákat – szemlézte az Azonnali az AFP hírét. Baranyi Krisztina kezdeményezésére Karácsony Gergely főpolgármester döntött még úgy, hogy többek között Szabad Hongkong útra és Ujgur mártírok útjára neveznek át egyes köztereket.

Vang Ven-bin szerint csak az Orbán Viktorral szembeni belpolitikai kritikák miatt használja fel Kínát a magyar ellenzék. A politikus szerint az ellenzékiek ezzel akadályozzák a magyar-kínai együttműködést.

Az AFP felidézte, hogy a budapestiek többsége ellenzi a Fudan Egyetem érkezését. Nem véletlen, hogy a csütörtöki kormányinfón már Gulyás Gergely is arról beszélt, hogy az ügy még a tervezőasztalon van, és nem hoztak arról döntést.

Az AFP cikke szerint Peking kész megerősíteni a jelenlétét az egyetlen uniós országban, ahol a kínai koronavírus-vakcina jelenleg használatban van. (Ugyanakkor régóta vita tárgya az is, hogy az oltóanyagok kérdését egyes országok túlságosan átpolitizálják.)

Karácsony Gergely nemrég arról beszélt, nem szeretne elit kínai magánegyetemet magyar adófizetői pénzből, inkább a Diákváros tervét támogatják.

Címkék: Kína, Vang Ven-bin