Átnevezték a Fudan majdani kampuszára vezető utcákat Ferencvárosban

Átnevezték a Fudan majdani kampuszára vezető utcákat Ferencvárosban

A Nagyvásártelep központi épülete Budapesten, ahol felépülne a Diákváros és a Fudan kampusza (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több, a Fudan Egyetem tervezett kampuszára vezető ferencvárosi utcát átnevezett a Baranyi Krisztina által vezetett önkormányzat – számolt be a Telex.hu. Mint írják, a Hídépítő utcából Dalai láma utca, a Helyi Kikötő útból pedig Ujgur mártírok útja lett. De lett, illetve lesz Szabad Hongkong út és a Hszie Si-kuang püspök út is.

Közben a Telex meghívót kapott egy sajtótájékoztatóra, amely megerősítette, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere kezdeményezte több közterület átnevezését a kínai Fudan Egyetem budapesti központjának tervezett helyszínén. Az új utcaneveket szerdán Karácsony Gergely főpolgármesterrel közösen jelenti be és avatja fel.

Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely a közelmúltban tárgyalt a Fudani Egyetem budapesti kampuszának megépítéséért felelős Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel a kormányzat beruházásáról. Később Palkovics interjút adott a ferencvárosi kerületi lapnak, amelyben azt mondta, hogy Fudan-ügyben még semmi sem tekinthető véglegesnek és lezártnak. Az előző héten az Országgyűlés elkezdte a kínai egyetemről szóló törvényjavaslat, hivatalos nevén a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról és a részére történő vagyonjuttatásról szóló javaslat tárgyalását.