A nagy érdeklődés miatt összeomlott a népszámlálási rendszer

A nagy érdeklődés miatt összeomlott a népszámlálási rendszer

Forrás: www.nepszamlalas2022.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nagy érdeklődés miatt az első napon összeomlott a népszámlálás online rendszere - írja a Telex. Amint arról lapunk is beszámolt, szombaton kezdődött a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelező.

Napközben a portálnak több olvasó is jelezte, hogy az online kitöltéssel kezdődő népszámlálásban nem tudnak részt venni, mert az online felület nem működik megfelelően. Estére már nyilvánvalóvá vált, hogy hiba történt, minden kétséget kizáróan rosszá vált a felület. 

A népszámlálás zöld számát felhívva is egy robothang egyből arról tájékoztatta a telefonálókat, hogy a nagy érdeklődés miatt a népszámlálás online rendszere összeomlott.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy mikorra állhat helyre a rendszer.

A kérdőíveket október 16-áig lehet az interneten kitölteni, ezután számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online a kérdőív. Ha valaki megtagadja a népszámlálásban való részvételt, azt akár 200 ezer forintra is megbírságolhatják.