A Népegészségügyi Központ „ne viseljünk maszkot” plakátját kritizálja Szél Bernadett

A Népegészségügyi Központ „ne viseljünk maszkot” plakátját kritizálja Szél Bernadett

(Forrás: A Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Komoly kritikával illette Szél Bernadett a Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos Facebook-oldalán megjelenő tájékoztató molinót, amelyen piros felkiáltójel kíséretében az a szöveg olvasható: „Ne viseljen maszkot, ha nem beteg!”

Mint a független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán írja: „Nemzeti FAKENEWS! Ezt a képet a Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos Facebook oldalán találhatjátok meg — piros áthúzás nélkül. Rajta az EMMI, vagyis a kormány logója. Nehezen találok szavakat.”

Security Check Required

null

– Idézem a reggeli posztomat: a Columbia Egyetem kutatói nemrég a Science nevű tudományos lapban közölt tanulmányukban állapították meg, hogy a nem beazonosított fertőzöttek indították el az új koronavírus-járványt Kínában. A fertőzések 86 százalékát a kijárási tilalom előtt fel nem ismert vírushordozók okozták. Az egyik kutató szerint "Kínában a COVID-19 esetek robbanásszerű emelkedését pont azok az emberek okozták, akiknek enyhe tüneteik voltak, vagy a kór szimptómái meg sem jelentek náluk." – írja Szél Bernadett.

A képviselő bejegyzésében azt megjegyzi: „Itthon alig tesztelnek. Tudjuk, hogy a vírushordozók fertőznek — főleg, ha nincs rajtuk maszk. Két hét is lehet a lappangás. Erre a kormány és hivatalos szervek jótanácsa az, hogy ne viseljünk maszkot, ha nem vagyunk betegek.”