A nevelt lányát zaklathatta, most a templomépítést támogatja

A nevelt lányát zaklathatta, most a templomépítést támogatja

Zaklatás. Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két alapítványban is kuratóriumi tagsággal bír az a Fohsz Tivadar, aki a gyanú szerint a nevelt lányát zaklatta annak gyerekkorában. A HVG360 írta meg múlt héten, hogy a több mint tíz évvel ezelőtti molesztálássorozat ügyében máig nyomoz a rendőrség, az áldozat pedig inkább külföldön kezdett új életet.

A Blikk a bírósági nyilvántartás alapján számolt be róla, hogy a volt fideszes alpolgármester idén februárban lett a Rákoskerti Templom Alapítvány kuratóriumi tagja. Ez a civil szervezet a Mennybemenetel ökumenikus templom megépítéséért jött létre 2003-ban. A tervezés a néhai Makovecz Imre munkája, az épület 2021-re készülhet el.

Fohsz emellett a Keresztúr nevű településeken élők közti kapcsolat erősítésével foglalkozó Keresztúriak Alapítvány kuratóriumi elnöke is. Balatonkeresztúr polgármestere viszont azt mondta a Blikknek, végül nem ők hozták létre az alapítványt, ezért a vezető is más lett. A bírósági nyilvántartásban viszont még ott szerepel Fohsz neve, megbízásai 2025-ben járnak le.