A rezsi emelkedése miatt elmarad az őszi szünet az ELTE bölcsészkarán

A rezsi emelkedése miatt elmarad az őszi szünet az ELTE bölcsészkarán

Az ELTE épülete (Fotó: Wikimedia Commons)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ELTE Bölcsészettudományi Karának vezetése a rezsiárak emelkedése miatt úgy döntött, hogy elmarad az őszi szünet, egy héttel rövidebb lesz decemberben a szorgalmi időszak, és a vizsgaidőszak online lesz – derült ki a Telex birtokába került, a kar oktatóinak küldött levélből. Ez alapján a karon a szorgalmi időszak szeptembertől 12-től december 9-ig tart, de december 5-től már nem lesz jelenléti oktatás. A vizsgaidőszak december 19-től január 4-ig tart, de a december 12–18-i héten se óra, se vizsga nem lesz.

Mint ismert, az elszabadult energiaárak a háztartások mellett az oktatási intézményeket is nehéz, esetenként kilátástalan helyzetbe hozzák, és a rezsiemelés alól a főiskolák és egyetemek sem élveznek kivételt. A Népszava korábban úgy értesült, hogy az ELTE Természettudományi Kara novembertől márciusig digitális oktatást tervez bevezetni, a 24.hu pedig a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kapcsán írt arról, hogy akár 10 milliárd forintos többletkiadást is hozhat az áremelkedés. A Magyar Hang megkeresett több nagy hazai felsőoktatási intézményt, hogy megtudjuk, mekkora terhet ró rájuk a rezsiemelés, illetve hogy milyen intézkedésekkel készülnek csökkenteni kiadásaikat. Hivatalosan egyelőre sehol sem készülnek drasztikus lépésekre, ám – mint cikkünkből kiderül – van, ahol a tanárok már biztosra veszik, hogy ősztől online oktatnak majd. 

 

Címkék: ELTE BTK, rezsiemelés