Egy kiadványban a szülés előtt álló kismamákat több napi étel főzésére kérik

Egy kiadványban a szülés előtt álló kismamákat több napi étel főzésére kérik

Képünk csak illusztráció! (Fotó: freestocks/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy kismamáknak osztogatott tájékoztató füzetben nemcsak ahhoz adnak tippeket, hogy milyen „ kis és nagy pakkot” kell összerakni a szülőszobára illetve az újszülött számára, hanem arról is értekeznek benne, hogy a szülés előtt álló nők ne feledkezzenek meg az apáról sem. Így azt javasolják, hogy mielőtt a kismama kórházba vonulna, főzzön a férjének több napi ételt és vasalja ki az ingeit.

– Gondoskodjunk előre Apáról is! Nem árt felkészülni otthonra több napi étellel és néhány kivasalt inggel – a füzetke eme utolsó mondatára reagált Halász Noémi, a Momentum szegedi képviselője, aki szerint ez nonszensz. „Ma már más világot élünk. A nők ugyanúgy dolgoznak, mint a férfiak. Mindenkitől elvárható, hogy képes legyen önellátásra, részt vegyen a házimunkában. Az anyaság megváltoztatja az ember addigi életét, emellett ott vannak a fizikai, lelki és hormonális változások, amiket kezelniük kell, hát bocsánat, de ezekben a hetekben, hónapokban épp a család felelőssége, hogy mindenben segítse az újdonsült anyukát” – írja Halász Facebook-bejegyzésében. – Aki akar, főzzön persze a férjének, semmi közöm hozzá, na de az, hogy ezt egy kötelezően kiadott prospektusban komolyan leírják 2024-ben, hát az nonszensz. Agyamat eldobom – zárta bejegyzését a politikus.

A kiadványról szóló posztot egyébként először a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldalon osztották meg, egy volt védőnő pedig bekommentelte, hogy a védőnők ha akarják, sem tudják kiszelektálni, mi van a csomagban, azt a „szponzor” állítja össze. A 444.hu beazonosította a tájékoztatót, amelyet egy svéd biotechnológiai vállalat adott ki. Az interneten látható verziót három éve, 2021-ben frissítették.

Címkék: Momentum, kismama