Reagált Lakatos Márk, visszautasítja az ellene felhozott vádakat

Reagált Lakatos Márk, visszautasítja az ellene felhozott vádakat

Lakatos Márk (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszautasítja Lakatos Márk a vele szemben felhozott vádakat, így a szexuális visszaélést, prostitúcióra kényszerítést és fiatalkorúval szemben elkövetett szexuális cselekményt. Szombaton írtuk meg, akkor még anonimizáltan, hogy a Pesti Srácok korábbi munkatársa, Ábrahám Róbert hétfőn közzétett egy videót, benne egy fiatal férfi vallomásával. Az eltorzított hangú és külsejű férfi arról beszélt, hogy tizenöt évesen, mikor még intézetben élt, egy kerítőn keresztül Lakatos Márkhoz vitték, állítása szerint pedig az ismert divattervező orális szexre vette rá egy cipőért cserébe. A férfi azt mondta, hányingere volt, és úgy érezte, nagy bűnt követ el, a szexualitását is megkérdőjelezte ezután. Korábban csak barátnői voltak, de ezután a férfiak felé (is) fordult, és árulni kezdte a testét. A férfi azt állította, poligráfos vizsgálat mellett is vállalja az elhangzottakat.

Ábrahám hétfőn nemcsak a nyilvánosság elé állt, de a Fővárosi Főügyészséghez is beadványt tett, amelyet utóbbi feljelentésként értékelt, és eljuttatott a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK). Szombaton kerestük a BRFK-t, amely lapunkkal azt közölte, egy magánszemély feljelentése nyomán október 25-én eljárás indult ismeretlen tettes ellen. Kerestük szombaton Lakatos Márkot is, de nem reagált levelünkre, közben pedig eltűnt a nyilvános profilja is, melyen korábban megosztotta például soron következő rendezvényeit.

Lakatos vasárnap reagált végül, a magánprofilján tett közzé egy rövid szöveget az ügy kapcsán. A műsorvezetőként és jelmeztervezőként is ismert férfi azt írta: „Az elmúlt napokban olyan súlyos és alaptalan vádak célpontjává váltam, amelyek teljesen ellentétesek mindazzal, amit képviselek. A leghatározottabban visszautasítom ezeket az állításokat. Mivel állítólag büntetőeljárás indult az ügyben ismeretlen tettes ellen, a hatóság kérdéseire készséggel válaszolok, velük teljes mértékben együttműködök. A közösségi médiában, valamint egyes sajtóorgánumokban megjelent rágalmazásokat a leghatározottabban visszautasítom. Hálás vagyok azoknak, akik ebben a nehéz időszakban mellettem állnak és bíznak bennem. Hiszem, hogy az igazság mindenki számára nyilvánvalóvá válik.”

Szombaton megszólalt az ügyben Mérő Vera és Pottyondy Edina is. Mindketten megrendítőnek nevezték a fiatal férfi vallomását, és a hatóságokat arra szólították fel, hogy alaposan járjon utána, mi is történt valójában. Ábrahámot ugyanakkor mindketten erősen bírálták. Pottyondy Edina Lakatos Márkot is arra kérte, álljon a nyilvánosság elé, és reagáljon az elhangzottakra. Ábrahám Róbert szombat este hatra tüntetést szervezett a Batthyány térre, melyen mellette felszólalt az említett videó készítésében közreműködő Lukács Adorján is. A demonstráción néhány százan jelentek meg, a pártok közül jelen voltak a Mi Hazánk aktivistái is. Szombat délután a Második Reformkor szólalt meg az ügyben, arról írva, hogy nincsenek ebben a témában politikai oldalak, csak elkövetők és áldozatok. A Mi Hazánk, illetve az ahhoz köthető sajtó tematizálta még az esetet, Toroczkai László és Dúró Dóra is keményen nekimentek Lakatos Márknak.