Ábrahám Róbert a Batthyány térre szervez demonstrációt, a rendőrség nyomoz

Ábrahám Róbert a Batthyány térre szervez demonstrációt, a rendőrség nyomoz

Fotó: Ábrahám Róbert Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat este hatra a Batthyány térre hívta követőit Ábrahám Róbert, elmondása szerint L. Márk közszereplővel szemben fognak demonstrálni. A Pesti Srácok korábbi munkatársa, aki nemrégiben távozott a Mediaworkstól, hétfőn tett közzé egy videót, amiben egy korábban állami gondozott fiú beszélt vele szembeni szexuális kizsákmányolásról, prostitúcióra rávételről. Az eltorzított hangú megszólaló arról számolt be, hogy korábban heteroszexuálisként gondolt magára, a vele 15 éves korában történtek hatására pedig elbizonytalanodott a szexualitásában, rossznak érezte magát, és úgy érezte, nagy bűnt követett el. A fiú azt mondta, egy cipőt ajánlottak neki az orális szexért cserébe. Neki elmondása szerint hányingere volt, és korábban egyébként mindig barátnői voltak. Hozzátette továbbá, poligráfos vizsgálat mellett is vállalja az elhangzottakat. A Puzsér Róbertet nemrég megütő Ábrahám elmondása szerint a Fővárosi Főügyészségnél is bejelentést tett, az ügyészség pedig azt a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbította.

Érdeklődtünk a BRFK-nál, nyomoznak-e hasonló ügyben, illetve megkerestek-e már valakit azzal kapcsolatban. A következő választ kaptuk: „tájékoztatjuk, hogy egy magánszemély által 2024. október 21-én a Fővárosi Főügyészségre tett beadványt a Fővárosi Főügyészség 2024. október 25-én a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbította, és a BRFK még aznap nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a megkeresésben foglalt nevek vonatkozásában az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezései alapján kérdéseire nem áll módunkban válaszolni.”

A Pesti Srácok eddigi munkatársa az elmúlt héten az év eleji gyermekvédelmi tüntetés résztvevőit és támogatóit kritizálta azért, mert szerinte kettős mércével élnek hasonló ügyekben. Mérő Verát is támadta egy bejegyzésében, a feminista aktivista ugyanakkor szombat délelőtt reagált az ügyre. Facebook-oldalán azt írta: „Az egykori 15 éves állami gondozott fiúval készült megrázó interjút nagyon komolyan kell venni. Remélem, a hatóság is így gondolja. Aki (különösen kiszolgáltatott) gyereket (prostitúcióra) használ, annak nincs bocsánat. Vizsgálni kell a felelősségét annak is, akinek jelzőrendszeri tagként – például a hivatkozott otthonbéli nevelőknek – tudomása van ilyen bűncselekményről, és nem tesz semmit. Derüljön ki az igazság, aki bűnös, kapjon büntetést. És miután ez megtörtént, ne kapjon fű alatt kegyelmet. Nincs bal- és jobboldali elkövető, és nincs bal- és jobboldali áldozat sem. Elkövetők vannak, meg áldozatok.”

Szombaton délután reagált az ügyre az Ábrahám által többször betámadott Pottyondy Edina, az év eleji influenszertüntetés egyik szervezője is. Többek között azt írta: „A megrendítő beszámoló után, akármennyi fenntartásom van az interjút készítő személye és szándékai kapcsán, az egyetlen helyes döntés az alapos nyomozás, a megfelelő jogi eljárás. Magyar állampolgárként elvárom, sőt követelem, hogy a hatóságok lépjenek, és a lehető leggyorsabban tájékoztassák a közvéleményt a nyomozás állásáról. Ahogy elvárom, hogy a sajtó fokozott figyelemmel és érzékenységgel kövesse az eljárást.” Elvárja továbbá L. Márktól is, hogy nyilatkozzon az ügyben.

„Közéleti szereplő, akit súlyos vád ért. Ennyivel tartozik a nyilvánosságnak. Ami a személyes rész. Ennek az ügynek az apropóján a propagandista és követői számos helyen és alkalommal szálltak belém, mert szerintük a hallgatásom ez esetben cinkosság. Voltak, akik egyenesen a megverésemmel fenyegettek. #kereszténykonzervatívértékrend Érdekes módon nem vádolják sem a HírTV-t, sem a Magyar Nerzetet, sem az Indexet, ahol ez idáig nem számoltak be a vádakról, és nem követelik a miniszterelnök vagy Kocsis Máté vagy a »családvédő kormány« bármely tagjának az állásfoglalását” – fogalmazott Pottyondy Edina.

Az ügyről valóban nem számolt be szombatig a kormánymédia nagy része sem. Ábrahám korábbi munkahelye, a Pesti Srácok közölt cikkeket, valamint a Mi Hazánkhoz kötődő Magyar Jelen, illetve a kormánypárti MindenSzó. Videóval jelentkezett továbbá Tóth Bettina korábbi megafonos influenszer, és a Hajóágyú című műsor érintette még a témát. Az ügyről végül szombaton fél ötkor közölt cikket a Magyar Nemzet néven megjelenő lap is.

L. Márk eddig nem reagált a nyilvánosságban az Ábrahám videójában megfogalmazott vádakra, szombat délután pedig eltűnt a Facebook-oldala. A közszereplőt szombat délután fél négykor levélben kerestük kérdéseinkkel, Mérő Vera és Pottyondy Edina posztjaira, illetve utóbbi hozzá megfogalmazott kérésére is felhívva a figyelmét. Rákérdeztünk, mit gondol a megfogalmazott állításokról, van-e azoknak valóságalapjuk, továbbá kereste-e már a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Tervez-e indítani pert az állítást megfogalmazókkal szemben? Amennyiben eljárás indul, mire számít? A héten lemondták a nevéhez kötődő show november 11-ei, érdi rendezvényét is, van-e összefüggés a lemondás és a fenti ügy között? Az említett körút további állomásai élnek továbbra is? (Szombat délután még volt meghirdetve pécsi és szegedi állomás is.) Amennyiben válaszol, frissítjük cikkünket. Az említett fellépések kapcsán érdeklődtünk ugyanezekről a szervező KultTúránál is. 

Frissítés: Cikkünk megjelenésével egy időben jött ki a Második Reformkor közleménye is az ügyben. Vona Gábor pártja a következőket írta: „A gyermekek bántalmazásának nincs oldala! Elkövetők és áldozatok vannak! Ezért a Második Reformkor felhívja a figyelmet, és követeli, hogy ahol gyermekeket érintő bűncselekmény gyanúja merül fel, ott a lehető a leggyorsabban, leghatékonyabban, az áldozatokkal a legtapintatosabban és legkörültekintőbben járjanak el, hogy mielőbb tisztán láthassunk! Egyúttal kérjük a sajtót, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel tájékoztassák felelősen a közvéleményt az ilyen ügyek fejleményeiről! A gyermekeink biztonsága nem lehet politikai termék egyik oldalon sem!”