Amikor a gyűlölt Amerika segít

Amikor a gyűlölt Amerika segít

David Pressman és Pintér Sándor (Fotó: U.S. Embassy Budapest/ Facebook)

Fotó: Janka Szitas

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azért van ennek sportértéke: az amerikai titkosszolgálatnak kell jeleznie az erős és büszke Magyarország titkosszolgálatának, hogy fiatalok az 1956-os forradalom emléknapjára, vagyis október 23-ra fegyveres akciót szervezhetnek. 

„Hétvégén a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól információt kaptak arról, hogy egy online csoportban fiatalok beszélgetést folytattak egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról” – válaszolta a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Telex kérdésére, miután a lap megírta azt is, hogy a TEK a XIV. kerületi Legenda sörözőnél fél tucat fiatalt vett őrizetbe. Éles fegyvert viszont – szerencsére – nem találtak náluk, csak airsoft eszközöket. 

Már a titkosszolgálatunk sem a régi, de azért kíváncsian várom a pillantot, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter behívatja David Pressman amerikai nagykövetet, hogy bátor és szuverén kormányunk nevében kikérje magának a belügyeinkbe való durva beavatkozást. Utána Rogán Antal fogja Corvin-lánccal kitüntetni az Alkotmányvédelmi Hivatal éber vezetőjét (amikor meg akartam nézni a a világhálón a hivatal honlapját, a számítógépen kiírta: ez a kapcsolat nem privát), mert egy átmulatott éjszaka után úgy emlékezett, ezt is Lánczi Tamás vezeti.

Ha a bolíviai receptet követik (lásd még: Eduardó Rózsa Flores- és Tóásó-ügy), akkor 2030-ig havonta tartanak egy nyílt tárgyalást a fiatal terroristák ügyében (ezeket élőben közvetíti a TV2 és a Hír TV), mindig más megyeszékhelyen, hogy minél többen láthassák, kik akartak orvul rátörni airsoft fegyverekkel a kedves vezetőink életére.

Persze nem akarom elviccelni a dolgot, a fegyveres szervezkedést komolyan kell venni. De erős a gyanú, hogy valami hasonló esetről lehet szó, mint amikor a hatvannégy vármegyés anyaországi fiatalok ellátogatnak a Székelyföldre, és ott a sok pálinkától annyira bátrak lesznek, hogy a kocsmában arról kezdnek hangosan beszélgetni: tankkal fogják visszafoglalni Romániát.

Címkék: titkosszolgálat