Telex: Október 23-ára szerveződő fegyveres akcióra figyelmeztetett az amerikai hírszerzés

Telex: Október 23-ára szerveződő fegyveres akcióra figyelmeztetett az amerikai hírszerzés

Orbán Viktor tavaly október 23-án Veszprémben mondott beszédet (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy október 23-ára szerveződő fegyveres akcióra figyelmeztette a magyar hatóságokat az amerikai hírszerzés nagyjából két hete – tudta meg diplomáciai forrásokból a Telex. Információik szerint a hétvégén a Terrorelhárítási Központ őrizetbe is vett fél tucat fiatalt egy budapesti, XVI. kerületi sörözőben, a rajtaütés összefüggésben lehet az amerikai titkosszolgálat korábbi jelzéseivel. Az elfogottaknál ugyanakkor tudomásuk szerint éles fegyvert nem, csak airsoft fegyvereket és legalább egy hatástalanított fegyvert találtak.

Az nem derül ki az írásból, hogy pontosan milyen fegyveres akcióról szólt a jelzés és mi lehetett annak a helyszíne.

Orbán Viktor az idei ünnepen a Millenárison tart majd beszédet, 10:30-kor a szabadtéri színpadnál. A miniszterelnök rendezvényein az utóbbi időben megszokott, hogy igen szigorú a beléptetési rendszer, nem akárki kerülhet közel a kormányfőhöz. A másik nagy megmozdulás Magyar Péter megemlékezése lesz, amely délután három órakor kezdődik a Bem József szobornál és onnan vonulnak át a Széna térre.