Utoljára szólalt fel Fekete-Győr András a parlamentben

Utoljára szólalt fel Fekete-Győr András a parlamentben

Fekete-Győr András távozik a parlamenti ülésteremből (Forrás: Momentum/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Látjuk és érezzük, hogy újra zsarnokság van Magyarországon – erről beszélt az Országgyűlés hétfői ülésén Fekete-Győr András, aki utoljára szólalt fel a parlamentben. A Momentum képviselőjét ugyanis a napokban jogerősen is elítélték amiatt, hogy hat évvel ezelőtt füstgyertyát dobott egy tüntetésen a rendőrsorfal felé: egy év börtönbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve. Ezzel egyébként elveszíti a parlamenti mandátumát és bár megkaphatná azt újra, a saját döntése szerint nem él vele, ezért volt a mostani az utolsó felszólalása.

A politikus a plenáris ülésen koncepciós pert emlegetett, amelynek „az Orbán-rendszer által leuralt Fővárosi Ítélőtábla” tett pontot a végére, mert ő korábban a hatalom és a magyar emberek mellett tüntetett. – Engem ültettek vádlottak padjára, de tudjuk, hogy ez a történet nem rólam, hanem a megfélemlítésről szólt – közölte. Majd október 23-a közeledtével azt is kifejtette, hogy szerinte egyre több a párhuzam 1956 októbere és mai Magyarország között: a kormány orosz érdekeket képvisel, Szuverenitásvédelmi Hivatal néven újra ÁVH-t működtetnek, ennek egyik vezetője pedig egy korábbi III/III-as tiszt, vagyis ügynök. Itt nem mondott konkrét nevet, de Horváth Józsefre utalt, aki a Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet irányítja.

– Azt hiszik, hogy a felfüggesztett börtönbüntetéssel el tudnak engem tántorítani attól, hogy ott legyek, amikor kimegy a nép az utcára? Azt hiszik, hogy félek az újabb koncepciós eljárásuktól? Tegyenek börtönbe, ha akarnak! Most már tényleg egy hajszál választ el tőle – mondta Fekete-Győr András, majd felszólalása után ő maga és a Momentum frakciója is kivonult az ülésteremből.

A kormány részéről Hidvéghi Balázs, Rogán Antal miniszter helyettese válaszolt, aki azt fejtette ki, hogy Fekete-Győr András nem egy politikai elítélt, hanem egy elítélt politikus.