Turul-szobor: Rétvári Bence szerint megérkezett a cancel culture Hegyvidékre

Turul-szobor: Rétvári Bence szerint megérkezett a cancel culture Hegyvidékre

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét a hegyvidéki Turul-szobor kérdésével foglalkozott a Mi Hazánk, ezúttal Toroczkai László elnök szólalt fel a témában a parlamentben hétfőn. Szerinte azt, hogy a XII. kerület új polgármestere, a kutyapártos Kovács Gergely szerint az emlékművet el kéne onnan vitetni, a Mi Hazánkon kívül minden parlamenti párt némán tűri, senkinek semmilyen tiltakozása nincs a magyarellenes cselekmény ellen. Pedig Turul-szobor ledöntésére eddig csak Munkácson volt példa az ukrán „magyarellenes rezsim” miatt. Toroczkai hangsúlyozta: a hegyvidéki emlékmű már nem az I. és II. világháború áldozatainak állít emléket, ma már csak nemzeti emlék önmagában, egy „gyönyörű” alkotás ,és a magyarság nemzeti jelképeként kell megvédeni.

A kormánypárti Rétvári Bence válasza szerint ilyen az, „amikor a cancel culture megérkezik a Hegyvidékre”, ahogy ezt Nyugat-Európában is láthatjuk, megpróbálják a múltat végleg eltörölni, mint ahogy azt a kommunizmusban megtapasztalhattuk már ez, a woke követői nemzeti jelképeket akarnak eltörölni. De Rétvári szerint erre a turulra „mi büszkék vagyunk, a történelmünk része”. Arról is beszélt, Magyarországon a diktatúra és a gyilkos eszmék külföldről behozott termékek voltak, a magyarok mindig békében kívántak élni mindenkivel, közben büszkék voltak a turulra és minden nemzeti jelképre. Arra is felhívta a figyelmet, a kormánypárti Azbej Tristan egyébként helyben ki is állt a turul mellett. Szerinte egyébként Pokorni Zoltán volt fideszes polgármester korábban már minden feszültséget kitárgyalt a szoborral kapcsolatban, és akitől gondolta, elnézést kért, és mindent kiigazított. – Akkor jutunk előrébb, ha büszkék vagyunk a szimbólumainkra, nem hagyjuk a cancel culture-nek, hogy a szimbólumainkat eltöröljék – tette hozzá.

Címkék: Rétvári Bence