165 milliárdból működhet jövőre a közmédia

165 milliárdból működhet jövőre a közmédia

A Magyar Péter által meghirdetett, közmédia előtti tüntetés (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább emelkedik a közmédia működtetésére szánt keretösszeg a parlament költségvetési bizottságának új javaslata szerint – írja a Telex a tervezet alapján. Ez azt jelenti, hogy az állami médiát működtető Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) jövő évi költségvetése 165 milliárd forint lehet, ami átlagosan napi 452 millió forint. A lap összeszedte, hogy 2010 óta minden évben jelentősen nő az MTVA költségvetése, a 2010-es kormányváltás után 64 milliárd forintot szavaztak meg a következő évre, míg az idei esztendőben ez az összeg már 140 milliárd forint volt. A javaslatot az Országgyűlésnek kell elfogadnia.

A közmédiát rengeteg bírálat éri a nem kormánypárti oldalon: Hadházy Ákos évek óta a propaganda megszüntetéséért harcol, míg nemrég Magyar Péter is tüntetést tartott a Kunigunda útján lévő épület előtt. Ott akkor arra szólította fel szimpatizánsait, hogy ne nézzék a kormányzati propaganda csatornáit.