Vitézy Dávid Csárdi Antal vádjáról: Finoman szólva sem hiteles az, amit most előad

Vitézy Dávid Csárdi Antal vádjáról: Finoman szólva sem hiteles az, amit most előad

Vitézy Dávid (Fotó: Vitézy Dávid / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Vitézy Dávid a Magyar Hang azzal kapcsolatos megkeresésére, hogy Csárdi Antal arra hivatkozva lép ki az LMP-ből és a párt parlamenti frakciójából is, hogy állítása szerint bizonyítékot látott arra, hogy Vitézy, Ungár Péter és Rogán Antal választási stratégiát egyeztettek.

Vitézy Dávid úgy fogalmazott hétfőn: „Csárdi Tóni és Hadházy Ákos képviselő uraknak (és gondolom rövidesen még néhány, életképes ellenzéki párt nélkül maradt körzetes budapesti parlamenti képviselőnek) sok sikert kívánok a Duna-párt vagy ki tudja milyen nevű új ellenzéki mozgalmuk megalapításához – de kérem, hogy hagyjanak ki a 2026-os kampányukból”.

A Podmaniczky Mozgalom vezetője válaszát azzal folytatta, hogy mivel az országos pártpolitikában továbbra sem szeretne részt venni, „a pletykálkodásra, hazudozásra, jólértesültséget álcázó árulásra és persze folyamatos kavarásra alapuló régi ellenzéki virtusból a jövőben is szeretnék kimaradni, és Budapest, illetve a magyar vasút valódi ügyeire koncentrálni, ahogy eddig is tettem”. – Csárdi Tóni a kampányomat mindvégig támogatta (ő volt az egyetlen Tóni, aki ezt tette), ezt köszönöm neki. LMP-s vezetőként ő is az egyike volt azoknak, akik rábeszéltek az együttműködésre jóval a párt erről szóló hivatalos döntései előtt, és Szentkirályi Alexandra visszalépése után két nappal is ott izgult és drukkolt az eredményvárómon. Finoman szólva sem hiteles tehát az, amit most, öt hónappal később, nyilvánvalóan a 2026-ra megindult országos pártpolitikai helyezkedés részeként előad – zárta gondolatait.