Hadházy: Ha a Csárdi által említett bizonyíték valós, Vitézynek nincs helye a magyar politikában

Hadházy: Ha a Csárdi által említett bizonyíték valós, Vitézynek nincs helye a magyar politikában

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kommentálta Hadházy Ákos, hogy Csárdi Antal arra hivatkozva lépett ki az LMP-ből, hogy elmondása szerint bizonyítékot látott arra nézve, hogy Ungár Péter, Vitézy Dávid és Rogán Antal már jóval Vitézy főpolgármesteri jelölésének bejelentése előtt tárgyaltak a kampány részleteiről. Hogy mit, azt Csárdi nem kívánta konkretizálni forrásvédelemre hivatkozva a 444-nek adott interjújában.

Hadházy szerint „azzal, hogy Csárdi képviselő úr – szemben más LMP-s és párbeszédes kollégájával – nem csak a pártjából lép ki, hanem a frakcióból is, lemond a frakcióvezető-helyettesi pozíciójáról és ezzel együtt járó plusz fizetésről is. Ez egyrészt megerősíti, hogy ő tisztességes, de sajnos megerősíti azt is, hogy az általa látott bizonyíték a Rogán-Vitézy-Ungár tárgyalásokról tényleg komoly lehet”. Hozzátette: Ungár és a Fidesz szoros együttműködése nem újdonság (elég a miniszterelnök horvátországi nyaralására gondolni), de a konkrét ügyben eddig nem volt bizonyíték rá.

A független országgyűlési képviselő arra is kitért, ha a Csárdi által említett bizonyíték valós, az egy újabb érv amellett, hogy Vitézy Dávidnak akkor sincs helye a magyar politikában, ha egyébként elhivatott, független és szakértő közlekedési szakpolitikusnak számít. – Vitézy ugyanis minden jel szerint választási csalás részese volt, amikor hamis bizonyítékokat prezentált a főpolgármester-választás eredményének újraszámolásáért. Ehhez egy újabb adalék, ha a Csárdi Antal által hivatkozott dokumentum szerint végig hazudott arról, hogy nem működött együtt a választás előtt a Fidesszel. Egy becsületére valamit is adó politikus, egy kicsit is normális országban ezután akkor is lemond, ha amúgy a tömegközlekedés iránt elkötelezett szakértőként komoly tekintélyre tett szert – tette hozzá Hadházy Ákos.

Címkék: Vitézy Dávid