Hadházy Ákos: Grúziában csak az történt, ami a hibrid rezsimekben történni szokott

Hadházy Ákos: Grúziában csak az történt, ami a hibrid rezsimekben történni szokott

Hadházy Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Semmi különös”: Grúziában csak az történt, ami hibrid rezsimekben történni szokott, ha az egyenlőtlen feltételek ellenére valahogy mégis több szavazat jönne az eleve nem tisztsséges, nem demokratikus „választáson” az ellenzékre – írja Hadházy Ákos független képviselő Facebook-bejegyzésében.

Szerinte ilyenkor (is) az fogja eldönteni, hogy melyik oldalnak lesz „igaza”, hogy melyikük üzenete jut el több emberhez. Úgy látja, ha működik a propaganda, akkor sokkal-sokkal több emberhez jut el a hazugság arról, hogy az ellenzék csalt, mint az igazság a hatalom visszaéléseiről. – Persze sok függ attól is, hogy az ellenzék mennyire hunyászkodik meg egy elcsalt választás UTÁN, de sokkal kisebb lesz az esélye, ha már a választás ELŐTT is ezt teszi – tette hozzá.

A politikus a Magyar Hang Kompország című műsorában is beszélt arról, hogyha 2026-ban idehaza többen szavaznak az ellenzékre, mint a Fideszre, akkor jön majd szerinte egy kis szünet a számolásban, magyarul a Fidesz elcsalja a választásokat. – Készülni kell erre a lehetőségre, mert ha akkor nem lesz egy kritikus tömeg, amelyik fellépjen a csalás ellen, ha nem lesznek elegen, hogy kikényszerítsék a választási győzelem elismerését, akkor minden marad a régiben – fogalmazott a műsorban. Épp ezért nem tartja jó iránynak azt, hogy Magyar Péter azt ígéri, ilyen körülmények és választási szabályok mellett, vagyis tisztességtelen versenyben is le tudja győzni a Fideszt. Hadházy szerint a tömeg erejével kell megpróbálni nyomást gyakorolni a szabályok megváltoztatására.

A grúziai választásról szóló helyszíni tudósításainkat ITT és ITT olvashatja.