A tüntetők egy részét Soros fizeti – Orbán szerint

A tüntetők egy részét Soros fizeti – Orbán szerint

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2018. december 7-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Senkit sem lehet túlmunkára kötelezni, ezt a Munka törvénykönyvének módosítása is világosan tiltja, „aki mást állít, az hazudik” – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című reggeli műsorában. A kormányfő megismételte korábban hangoztatott álláspontját, miszerint a dolgozókat leginkább nem a munkaügyi szabályok védik, hanem az olyan gazdaságpolitika, amelyben szükség van rájuk.

A miniszterelnök úgy hiszi, hogy az eddigi törvény „buta korlátozásokat” állított azok elé, akik többet akartak keresni, és többet is dolgoztak volna ezért.

Orbán Viktor keményen beszólt a Munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozóknak is. Senki nem alkalmazhat erőszakot, nem vandálkodhat, a politikai véleménynyilvánítást és a vandalizmust el kell választani egymástól – hangoztatta. A tüntetők egy részét, „a legagresszívabbakat és legaktívabbakat Soros György fizeti”, sőt, „nemzetközi hálózatok is mozognak a háttérben” – legalábbis a miniszterelnök információi szerint.

A köztársasági elnök aláírta a túlóratörvényt, és boldog karácsonyt kívánt | Magyar Hang

Áder János az erről kiadott elnöki nyilatkozatában a Munka Törvénykönyvének módosítása ellen tüntetőknek is üzent. A Magyar Szakszervezeti Szövetség sztrájkkészültséget hirdetett.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a munkásoknak és a munkaadóknak kell megegyezniük arról, mekkora legyen a minimálbér összege, a kormánynak nem ügydöntőként, hanem közvetítőként kell fellépnie. „Hiába van a kormánynak ehhez joga, a kabinet nem akarja az érintett felek helyett eldönteni a kérdést” – mondta.

A jövő évi EP-választások kapcsán „a migráció kérdését nevezte a legfontosabbnak, de szólt arról is, hogy a Brüsszel által követett gazdaságpolitika sem előnyös Magyarországnak”.

A kormányfő úgy véli, az ellenzék felfogása szerint Magyarországon azt kellene csinálni, amit Brüsszel mond, ezért aki ellenzéki képviselőt küld majd az EP-be, olyan embereket küld oda, akik nem Magyarországot képviselik ott. A kormányfő hangot adott reményének, hogy több ország polgárai is nagyobb számban küldenek majd nemzetileg elkötelezett képviselőket a brüsszeli törvényhozásba, akik „meg tudják fordítani a jelenlegi széljárást”.