Akár 27 fok is lehet szombaton

Akár 27 fok is lehet szombaton

Gomolyfelhő, cumulus (Fotó: Wikipedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reggel északkeleten lehet még csapadék, ami lassan elhagyja az országot. Napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett csak néhol, estétől már több helyen lehet számítani záporokra, zivatarokra – írja szombati előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint megjegyzik, a déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között alakul.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép szerint szombaton front nem lesz felettünk, de a fülledtebb idő miatt légzési nehézségek, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét előfordulhat. Záporok, zivatarok területén átmenetileg romolhat az asztmások állapota, így ők lehetőleg ezekben az időszakokban tartózkodjanak zárt térben. A szelesebb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatnak. A fülledtség miatt romolhat komfortérzetünk.

A közlekedésmeteorológiáról szólva a csapadékok miatt a közlekedők vizes, csúszós útszakaszokra, néhol akár vízátfolyásokra is számíthatnak. Az intenzívebb csapadékgócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, illetve viharos széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. Napközben a déli-délnyugati szél többfelé élénk lehet, mely kis mértékben ronthatja a járművek egyensúlyát. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás