Átragasztja a Momentum a kormány bombás plakátjait

Átragasztja a Momentum a kormány bombás plakátjait

Az Momentum által átragasztott plakátok (Forrás: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Országszerte akcióznak a Momentum politikusai és aktivistái: átragasztják a kormány bombás plakátjait. A plakátok eredetileg azt üzenik, hogy „A brüsszeli szankciók tönkretesznek minket”, a bombán pedig a szankció felirat látható. Az ellenzéki párt által átragasztottakon ugyanakkor már az szerepel, hogy „A Fidesz hazugságai tönkretesznek minket”, a bombán pedig a Fidesz szó.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke azzal indokolta az akciót, hogy az Orbán-kormány közpénzek milliárdjaiból hazug és ízléstelen plakátkampányt indított, amellyel az Oroszország elleni szankciókat okolják a megélhetési válságért. Ugyanakkor – szögezte le – nem a szankciók, hanem, a kormánypárt hazugságai, a rossz kormányzás és Vlagyimir Putyin tehetnek arról, hogy a hazai infláció Európa-bajnok és napról napra nehezebb megélni Magyarországon.

A Momentum egyúttal továbbra is várja országszerte a konzultációs íveket, amelyeket Soprontól Berettyóújfaluig a Momentum pultjainál és irodáiban összeszednek, brikettbe préselnek és eljuttatnak a rászorulóknak, hogy legalább legyen mivel befűteniük a leghidegebb napokon.

Az RTL Klub Híradója nemrég arról számolt be, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerződéseiből kiderült, a nemzeti konzultációt is támogató, a „Brüsszeli szankciók tönkretesznek minket!” szlogennel indított plakátkampányra csaknem 8 milliárd jut. A kabinetiroda válaszában arról írt: ez az összeg csak egy keretszerződés keretösszege, amiből későbbi kampányok finanszírozását is szolgálja.