Az államtitkár adta át az új felcsúti okosiskolát

Az államtitkár adta át az új felcsúti okosiskolát

A felcsúti Endresz György Általános Iskola vadonatúj épülete. (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Átadtuk ma a felcsúti Endresz György Általános Iskola vadonatúj épületét. A 21. századi színvonalú, fantasztikus épületben tizenhat tanterem és egy nagy tornacsarnok kapott helyet, emellett szertárak, foglalkoztatók, főzőkonyha, ebédlő, számos kiszolgáló részleg, valamint okosiskolai elemek segítik a diákokat és a pedagógusokat – írta Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője Facebook-bejegyzésében.

Felcsút újonnan átadott iskoláját a tanévnyitóval egybekötött ünnepi beszédben köszöntötte Mészáros László polgármester is, aki azt is elmondta, hogy a beruházás összértéke 6,5 milliárd forint volt, melyet a magyar állam biztosított. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az átadón kiemelte: az iskolafejlesztési program egyedinek számít, eddig ilyen nem volt Magyarország történetében.

Napi.hu 2020 decemberében adott hírt arról, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, felcsúti székhelyű FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. építheti az Endresz György Általános Iskolát, eredetileg nettó 4 milliárd 549 millió forintért.

Idén tavasszal a központi költségvetés Gazdaság-újraindítási Alap fejezetéből a kormány 264 millió forintot biztosított az Endresz György Általános Iskola ingóságainak a beszerzésére.

Mintegy két hete Hadházy Ákos is posztolt a közösségi oldalán az elkészült „csodaiskoláról”, amellyel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy az 1800 lakosú faluban 600 gyerekre tervezték az új oktatási intézményt.

Hadházy arra is felhívja a figyelmet, hogy eközben a sokkal nagyobb Szadán az aláírt szerződés ellenére nem indul el az ottani iskola építése.