Már kérhető, hogy az autistákat bódításban oltsák be

Már kérhető, hogy az autistákat bódításban oltsák be

A már felhasznált német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina, az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina és a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina fiolái a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. augusztus 31-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az autizmus-spektrumzavarban érintettek igény esetén akár bódításban is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát - tájékoztatta az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) hétfőn az MTI-t.

A közlemény felidézte: a szövetség azt kérte a Miniszterelnöki Kabinetirodától, biztosítsák a lehetőséget, hogy az autisták igény esetén bódult állapotban kaphassák meg a koronavírus elleni védőoltást. Közölték: a magyar kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy minden megyeszékhelyen egy kijelölt kórházban az autizmus-spektrumzavarban érintettek megfelelő szakmai protokoll mellett, esetleg bódításban, biztonságos intézményi háttérrel megkaphassák a nekik és a környezetüknek is biztonságot jelentő védőoltást.
Az AOSZ ezért arra biztat minden érintettet, hogy aki eddig még nem tette meg, regisztrálja hozzátartozóját, foglaljon időpontot, majd keresse fel a felsorolt oltópontok valamelyikét.

(MTI)