Az Európai Néppárt elnökével is tárgyal Márki-Zay Péter Varsóban

Az Európai Néppárt elnökével is tárgyal Márki-Zay Péter Varsóban

Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Néppárt elnökével – Lengyelország korábbi miniszterelnökével –, Donald Tuskkal is tárgyalni fog Márki-Zay Péter kétnapos lengyel útján, Varsóban. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje emellett találkozik majd Rafal Trzaskowski varsói főpolgármesterrel, a Civil Platform tagjával is.

További találkozók is szerepelnek a politikus programjában. Így például egyeztet majd Bogdan Klich szenátorral, volt honvédelmi miniszterrel, Radoslaw Sikorski európai parlamenti képviselővel, volt külügyminiszterrel, valamint Szymon Holowniával, aki civil jelöltként indult a 2020-as lengyel elnökválasztáson. Márki-Zay Péter emellett részt vesz a Visegrad Insight találkozóján, ahol politikusokkal, diplomatákkal és újságírókkal találkozik.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom tájékoztatása szerint Márki-Zay Péter azt követően utazik Varsóba, hogy november közepén Brüsszelben találkozott vezető uniós politikusokkal, köztük Manfred Weberrel, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével, valamint november végén Pozsonyban megbeszélést folytatott Mikulás Dzurindával, az Európai Néppárt pártalapítványának vezetőjével, volt szlovák miniszterelnökkel.