Az SZFE új vezetése szerint mindössze a hallgatók 1 százaléka hagyta el az intézményt

Az SZFE új vezetése szerint mindössze a hallgatók 1 százaléka hagyta el az intézményt

Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari díjas-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója a Szabadtéri Színházak Szövetsége nyári színházi évadának megnyitóján és programismertető sajtótájékoztatóján a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2019. május 27-én. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze négy hallgató, az összlétszám kevesebb mint 1 százaléka hagyta el a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) az első szemeszter lezárultával – tájékoztatta az intézmény vezetése kedden az MTI-t. Három hallgató töröltette magát a névsorból, egyvalaki pedig átjelentkezett a Magyar Képzőművészeti Egyetem önköltséges mesterképzésére.

 A 2020/2021-es tanév első szemeszterét összegző adatok szerint az SZFE-nek 447 hallgatója volt. A második szemeszterre közülük 336-an szerepelnek aktív státuszúként az intézmény nyilvántartása szerint. Az összegzésből kiderül, hogy 86 hallgató státusa passzív a második szemeszterre. Ők olyan hallgatok, akik nem tanulnak ebben a félévben, számuk mértéke átlagos. Továbbá vannak olyan szakok, amelyeken végeztek hallgatók az elmúlt két hétben, mivel lezárult a képzésük, a maradék létszám az övék.

Az SZFE vezetése korábban arról adott tájékoztatást, hogy a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az egyetemen senki nem veszítette el az előző félévi eredményét. Az egyetem december 12-i közlése szerint módosította a tanév rendjét és már akkor is közölték, hogy nem érvénytelen a félév az intézményben. Mint írták, február 1-től 19-ig pótolható az első félévben felvett órák november 27. és december 12. közé eső része, valamint az elmaradt vizsgákat is le lehet tenni.

Címkék: SZFE