Inkább lemond a Freeszfe egyesülete a Damjanich utcai épületről

Inkább lemond a Freeszfe egyesülete a Damjanich utcai épületről

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemond a Damjanich utcai épület nyílt pályázat útján nyert bérleti jogáról a Freeszfe egyesülete. Szerintük politikai fronttá vált a hetedik kerületi épület bérleti joga, a szemeszter végével kiköltöznek és új helyszínt keresnek – jelentették be kedden közösségi oldalukon. Hozzátették: kiköltözésük a zeneiskola ügyének megoldását ugyan nem biztosíthatja, de a vezetőségükkel közös reményeik szerint a növendékeket és mestereket övező támogatás kitartása eredményre vezet majd.

https://www.facebook.com/freeszfe.hu/posts/112728867489253

– A Freeszfe Egyesület tagjai, oktatók és hallgatók, a Molnár Antal Zeneiskola vezetőségével folytatott egyeztetések alapján, velük közösen bíznak abban, hogy a politikai intermezzo, amelyről mindkét intézmény a sajtóból értesült, nem volt teljesen hiábavaló: kitartó társadalmi nyomás hatására a fenntartó tankerület és az önkormányzat az eddigieknél talán intenzívebben törekszik majd egy olyan konstrukció kialakítására, mely által a zeneiskola ügye rendeződhet – írták.

Emlékezetes: nemrégiben derült ki, hogy egy olyan épületre pályázott az egyesület a Niedermüller Péter vezette hetedik kerületben, amit a kerület korábbi vezetése a zeneiskola részére újíttatott fel.