Tompos Márton: lebontották a sárvári kórház egy részét, hogy Tiborcz hoteléhez vezessenek egy utat

Tompos Márton: lebontották a sárvári kórház egy részét, hogy Tiborcz hoteléhez vezessenek egy utat

A kivágás Tompos Márton videójából származik.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy sárvári kórház területének egy részét nevetséges áron adták használatba Tiborcz Istvánéknak, akik elbontották az ott található hullaházat, és utat építettek az 5 csillagos hoteljükhöz. „A csónakázó tó mellett épült fel Sárváron egy – a Tiborcz érdekkörébe tartozó – 5 csillagos hotel, nem mellesleg 2,5 milliárd közpénz támogatással. Azonban a telekhez nem vezetett út” – kezdi videójában Tompos.

A Momentum politikusának beszámolójában elmondja, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől kikért adatok alapján kiderült, hogy Tiborczék mindössze 4600 forint/négyzetméter árat fizettek azért, hogy használhassák a kórház 2272 négyzetméteres területét, amelyre végül egy a  szállodához vezető utat építettek.

„Nevetséges összegért kapták meg a területet és hiába volt itt kerítés, hullaház és egy raktárépület, azt lebontották és utat építettek a luxus szállodához” – emeli ki Tompos, aki hozzáteszi, hogy utánajár annak is, újra fogják-e építeni a proszektúrát, valamint, hogy miért érte meg ez a városnak és az országnak.