Azt kérik a kecskemétiektől, maszkban látogassák a temetőket a koronavírus miatt

Azt kérik a kecskemétiektől, maszkban látogassák a temetőket a koronavírus miatt

Mécses ég egy síremléken a budapesti Farkasréti temetőben halottak napján, 2019. november 2-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orrot és a szájat egyaránt eltakaró maszk viselésére kéri a szabadtéri piacok és a temetők látogatása során a kecskemétieket közösségi oldalán szerdán közzétett bejegyzésében a polgármester. Mint írta, „aggasztó információk érkeznek Kecskemét koronavírus fertőzöttségével kapcsolatosan. Sajnos, a megyeszékhely gócpont lett”.

https://www.facebook.com/szemereyne.klaudia/posts/3768027676574931?cft[0]=AZVvZ6oGZsvEv_2yuH4kACOPPygPTlRSRZy6n0MrvRJ4Upl_xQhYMVKvl1UYTe6Kfr5__eddAXGrxBUM_tj-YxyMcPD2gKSGt9OVS75M50aE_MUQTKB7x6ef_rUY_IPOl-JP0dweKEpXi9HlHVz7qWcy6lPA_aske1TKJYdi3w0ZM_uCcgbWN5aU-KJQpq2vBQ8&tn=%2CO%2CP-R

Szemereyné Pataki Klaudia azt kérte a kecskemétiektől, hogy „az írott és íratlan járványügyi szabályokat egyaránt tartsák be”. Bejegyzésében arra is kitér, hogy a Budai utcai szabadtér piacot kordonnal veszik majd körbe és a piacfelügyelők, illetve városrendészek a belépési pontokon is ellenőrzik a maszk használatát. A közelgő halottak napja alkalmából pedig arra kérte a kecskemétieket, hogy mivel október 30-án, 31-én és november 1-jén várhatóan zsúfoltak lesznek a temetők, ott is viselje mindenki a maszkot.

A polgármester később egy másik posztjában azt írta, a kislánya is elkapta a koronavírust, ő maga pedig néha az éjszaka közepén riad fel és „azon gondolkodom, hogy polgármesterként vannak-e még lehetőségeim a járvány terjedésének lassítására”.