Balog Zoltán a pedofil ügyben hallgat, de imát mondott a Kossuth Rádióban

Balog Zoltán a pedofil ügyben hallgat, de imát mondott a Kossuth Rádióban

Balog Zoltán református püspök beszédet mond a Sárospataki Református Teológiai Akadémia ünnepségén a sárospataki református templomban 2024. február 1-jén. (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Balog Zoltán mondta el a csütörtök reggeli imádságot a Kossuth Rádió reggeli adásában, ezt egy olvasó írta meg a Telexnek. Mindez azért is érdekes, mert a hazai református egyházat vezető Balogot most már minden politikai oldalról össztűz éri, hogy mondjon le a kegyelmi ügyben játszott szerepe miatt. Balog püspök ügye az egyházat is megosztja. A portál megkereste az MTVA-t, többek között arról érdeklődtek, hogy miért épp Balogra esett a választás, mikor vették fel az adást, milyen gyakran szokott ő imádságot mondani, illetve nem érzik-e ellentmondásosnak most a szerepeltetését. Válasz cikkünk írásáig nem érkezett.

Az imádságban egyébként a többi között az állt: „Köszönjük, hogy láthatjuk szereteted jeleit már itt és most a hozzád forduló életekben, a minket megvilágosító szavakban, melyek tőled jönnek, és az erőben és az örömben, melyeket tőled kapunk, melyek erőssé, széppé tehetik az életünket. Ámen.”

Balog Zoltán kedden ismerte el, hogy – az államfő tanácsadó testületének tagjaként – támogatta a bicskei pedofilügyek eltussolásában játszott szerepe miatt elítélt K. Endre kegyelmi kérvényét, ami végül Novák Katalin köztársasági elnök és a kegyelmet ellenjegyző Varga Judit akkori igazságügyi miniszter bukásához vezetett. Azokra a hírekre azonban nem reagált, miszerint a református körökben állítólag jó kapcsolatokkal rendelkező K. Endre kegyelme ügyében ő lobbizott az államfőnél, akinek egykor, még emberi erőforrás miniszterként a főnöke volt.