Beer Miklós: Nagyszerű embereket gyászolunk

Beer Miklós: Nagyszerű embereket gyászolunk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Háromperces videóüzenetben emlékezett meg kedden Beer Miklós a közelmúltban elhunyt Bálint Györgyről, Eőry Ajándokról és Bogdán Lászlóról.

A nyugalmazott váci püspök előbb a 101. évében elhunyt Bálint Györgyről beszélt: „Próbálta elmondani, meggyőzni mindenkit, hogy a kert, a gazdálkodás mennyi örömet ad.” Majd úgy folytatta: „Eőry Ajándok doktor úr a Máltai Szeretetszolgálatban a hajléktalanokért élt. Végtelen szeretettel és türelemmel hajolt le azokhoz a betegekhez, akiket az aluljárókban vagy az utcákon talált, hogy reményt, vigasztalást adjon neki, hogy gyógyítsa őket”. Bogdán Lászlóról pedig megemlítette: „Egész életében azért küzdött, hogy eloszlassa az előítéleteket, és ahogy szokta mondani, hogy őket cigányokat is embernek tekintsük.”

– Örökséget hagytak nekünk, amit jó lenne folytatnunk – mondta Beer Miklós, aki szerint hiányozni fog majd ez a három ember, ám úgy hiszi, sokan fognak a helyükre állni és sokan tudják folytatni azt a hitet átadó küldetést, amit e három ember elkezdett.