Bencsik János: Tovább korlátoznák a független képviselők mozgásterét

Bencsik János: Tovább korlátoznák a független képviselők mozgásterét

Bencsik János (Fotó: Bankó Gábor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bencsik János független országgyűlési képviselő egy élő Facebook-videóban többek között arról is beszélt, hogy a kormánypártok olyan házszabály-módosítást terveznek benyújtani be az Országgyűlésnek, amelynek értelmében elvennék a független képviselők javaslatbenyújtási jogát, és csak akkor tennék lehetővé, amennyiben egy parlamenti párt frakcióvezetője is nevét adná ahhoz – írja a Jövő TV.

– Ez teljesen nonszensz. Egy független képviselő éppen azért független, mert nem tartozik párthoz. Milyen alapon kéne azért a segítségüket kérni, hogy a javaslatait megtárgyalják – közölte a képviselő. Bencsik János a házszabály-módosítás okát abban látja, hogy a független képviselők kiemelkedő aktivitást mutatnak a parlamentben, az idei ülésszak kezdete óta ő például kilenc javaslatot nyújtott be.

Mint a képviselő elmondta, a parlament akár már a mai napon is tárgysorozatba veheti a javaslatot – ehhez viszont az ellenzéki pártok támogatására is szükség lenne, ezért arra kérte a frakciókat, hogy utasítsák vissza a javaslatot. A Parlament.hu oldalon kiadott, május 11-ig elfogadott napirendi pontok között nem szerepel ez a felvetés.

Security Check Required

null