Betört a hideg, Írott-kőn már 3-5 centis a hótakaró

Betört a hideg, Írott-kőn már 3-5 centis a hótakaró

3-5 centis hótakaró borítja a Kőszegi-hegységet 2024. január 7-én. (Fotó: Időkép Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Téli világ Írott-kőn, ahol 3-5 centis hótakaró és zúzmara borítja a tájat – írja az Időkép friss bejegyzésében. A Kőszegi-hegység legmagasabb pontján, a 882 méter magas Írott-kőn már a zúzmarától és hótól fehéredik a táj, és a hideg miatt sem kell aggódni. A hőmérséklet -4 fok alatt alakul, amihez közel 100 km/h-s széllökések társulnak – teszi hozzá a portál. 

A Balatonnál is jókora hullámokat vet a viharos szél, Fonyódon 97, Keszthelyen 88 km/órás lökést mértek másodperces szélmérőik. A széllel megérkezett a hidegebb, fagyosabb levegő első hulláma, nyugaton helyenként már fagypont alá csökkent a hőmérséklet. Mint megírtuk, vasárnap az ország egyes térségeiben ónos esőre adtak ki figyelmeztetést, emellett a középső országrészt leszámítva többfelé jósoltak erős szelet, amely a Dunántúl középső és nyugati részén, valamint északkeleten viharossá fokozódik.