Bevezetik a maszkviselést egy pestszentlőrinci iskolában

Bevezetik a maszkviselést egy pestszentlőrinci iskolában

Koronavírus – Védőmaszkok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Módosítják a járvánnyal kapcsolatos szabályokat és bevezetik a maszkviselést a XVIII. kerületi Vörösmarty Mihály Ének- Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnáziumban – értesült a Magyar Hang. Információink szerint a szülőket már tájékoztatták arról, hogy jövő hétfőtől az iskola sokak által használt közösségi tereiben – így az aulában, a folyosókon és a mosdókban – kötelező lesz a maszk viselése, míg a tantermekben „erősen ajánlott”.

Habár a fertőzésszámok egyre emelkednek, a kormány egyelőre nem rendelt el semmilyen intézkedést, kizárólag az oltásra alapozzák a védekezést. A nyári kihagyás után újraindult péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor is megerősítette ezt azzal, hogy aki attól érzi magát biztonságban, az hordjon, de a valós problémát sem ez, sem az elszigetelés nem jelent.

Nem ez az első intézmény, ahol szigorítanak. Több egyetem után már egy pécsi általános iskolában is kötelezővé tették a maszk használatát. Az ATV számolt be róla hogy egy teljes osztály és két pedagógus került karanténba, ezért döntött a vezetőség a maszkviselés ismételt elrendeléséről. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője azt mondta, hogy az intézmények igazgatói dönthetnek arról, milyen járványügyi protokollt alakítanak ki.