Biztonságiak akadályozták meg, hogy Hadházy Ákos bejusson a szekszárdi kórházba

Biztonságiak akadályozták meg, hogy Hadházy Ákos bejusson a szekszárdi kórházba

Hadházy Ákos és a biztonságiak a szekszárdi kórház előtt (Forrás: Hadházy Ákos Facebook-videója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mivel három hét elteltével sem kapott tájékoztatást a kérdéseire a szekszárdi kórháztól Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, személyesen próbált bejutni az intézménybe, sikertelenül. Biztonsági őrök és a rendőrség ruházatát viselő kórházparancsnok állta útját a képviselőnek.

Az esetről készült videós beszámoló szerint Hadházy azért kért tájékoztatást a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgatójától, mert a koronavírus-osztályról aggasztó hírek érkeznek hozzá. Arra várt választ, hogy melyik napon hány fertőzött hunyt el az intézményben. Németh Csaba főigazgatótól pedig hiába várta eddig a tájékoztatást.

Hadházy a portán bejelentkezve próbált bemenni az intézménybe, ám már ekkor megjelentek a biztonsági őrök, akik aztán megakadályozták a bejutását. Olyan jelenetekre, mint az MTVA épületében 2018 decemberében lejátszódtak – ahol erőszakos összetűzésre is sor került az országgyűlési képviselők és a biztonságiak között –, Szekszárdon nem került sor. A képviselő oldalára feltöltött videón az látszik, hogy néhány őr mindig elé állt a képviselőnek, hogy ezzel gátolják meg a bejutását.

Később üzentek neki, hogy kimegy elé a belügyminiszter által a kórházba delegált kórházparancsnok. Miután a parancsnok megjelent, vele is próbált egyezkedni Hadházy, ám hiába. A képviselő a közösségi oldalán azt írta, hogy a mostani, néha tragikomikus reakciókat kiváltó fellépésének annyi részeredménye lett, hogy a főigazgató a titkárnőjén keresztül megüzente: hétfőn hajlandó az irodájában fogadni.

Hadházy Ákos arra is felhívta a figyelmet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök feltűnően felhagyott a Mátyás-királyt idéző kórházlátogatásokkal. Ezt aggasztónak tartja, mert ezek szerint „van fogalma és információja arról, hogy mi várna ott rá, de ezt el akarja titkolni”.

Kitért arra is, hogy sajnos a mostani helyzetben az a kisebbik baj, hogy a hatalom az utóbbi helyzetben gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítette az ellenzéki országgyűlési képviselők jogát, hogy a végrehajtó hatalmat és az állami intézményeket ellenőrizzék. Emlékeztetett továbbá arra, hogy Orbán Viktor tavaszi, szekszárdi kórházlátogatása és az ő mostani látogatási kísérlete között nem az a legnagyobb különbség, hogy Orbán Viktor kormányfőként, ő pedig ellenzéki képviselőként érkezett. Szerinte az igazi különbség a járványhelyzet súlyosságában van.