Blikk: felmentették Bige Lászlót első fokon

Blikk: felmentették Bige Lászlót első fokon

Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Nyíregyházán 2014. december 23-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felmentették a vádak alól Bige László milliárdos műtrágyavállalkozót – számolt be a Blikk a Nyíregyházi Törvényszéken tartott mai tárgyalásról és az első fokon hozott ítéletről. A nagyvállalkozót vesztegetéssel és okirathamisítással vádolták meg. A Nitrogénművek Zrt. Bige László érdekeltsége. 

Az ügyészség szerint még 2009-ben arról állapodott meg a termékeit értékesítő cég vezetőjével, hogy hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad neki, amelyet aztán így haszonnal tud tovább értékesíteni, részben számla nélkül. Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja a vádlottnak – áll a vádiratban.

Ekként került több ezer tonnányi, valótlanul leértékelt műtrágya került a vállalkozóhoz, aki a vevői részére azt haszonnal értékesítette. A számla nélkül eladott termékekért 2010. januártól októberig több alkalommal befolyt, összesen 135 millió 400 ezer forintot a vállalkozó átadta Bigének a valótlan leértékelés ellentételezéseként.

Bige László az üggyel összefüggésben őrizetbe is került egy időre.