Borult, csapadékos időt hoz a szerda

Borult, csapadékos időt hoz a szerda

(Fotó: Wald1siedel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Délutánig borult lesz az ég szerdán, majd a délnyugati, nyugati tájakon felszakadozhat a felhőzet – írja az Országos Meteorológai Szolgálat előrejelzése.

A Dunántúlon a déli órákra, az ország középső sávjában délutánra szűnik meg a vegyes halmazállapotú csapadék, ezt követően csak néhány zápor lehet. Az ország keleti harmadán azonban estig ismétlődően valószínű eső, havas eső, hó. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúl legnagyobb részén és a Zempléni-hegység körül viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, a nyugati, délnyugati megyékben a magasabb értékekkel.

Az Időkép szerint szerdán kettősfronti hatás várható, így fejfájás, migrén, görcsös-, valamint gyulladásos panaszok, dekoncentráltság, tompaság, alvászavar, vérnyomásproblémák és ízületi panaszok egyaránt jelentkezhetnek. A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájást, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. Megterhelő nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A sokfelé borongós, csapadékos idő rossz hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Címkék: időjárás