Borúsan indul a péntek, akár havazhat is

Borúsan indul a péntek, akár havazhat is

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nap első felében döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég és több helyen kell esőre, az északkeleti vidékeken havas esőre, hóra is számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre szóló előrejelzéséből. Mint írják, a délnyugati megyékben kicsi a csapadék esélye. Délután a csapadék egyre inkább a keleti megyékre koncentrálódik, és előbb a Dunántúlon, estétől a középső, majd a keleti megyékben is gyorsan csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kiderül az ég. A délnyugatiról északnyugatira forduló szél sokfelé megerősödik, főleg az északi és középső részeken viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti harmadán 2 és 6, másutt többnyire 7 és 12 fok között valószínű.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint pénteken az újabb hidegfront okoz nehéz napot a frontérzékenyeknek. Náluk általános lehet a fejfájás, emellett görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Az idősek és szívbetegek körében vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek. A szél jelentősen csökkentheti a hőérzetünket.

Ami az utakat illeti, a várható csapadék miatt többfelé vizes, csúszós utakra kell készülni, különösen északkeleten, ahol hózápor is előfordulhat. A Dunántúlon a viharos szél jelentősen ronthatja a menetstabilitást. Hajnalban pedig keleten pára-, ködfoltok csökkenthetik a látótávolságot.

Címkék: időjárás