Robbanás volt egy karcagi üzemben

Robbanás volt egy karcagi üzemben

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy ember súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek szerdán egy karcagi üzemben történt robbanásban – közölte az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs kapcsolattartója az MTI-vel. Ménes Dávid tájékoztatása szerint a helyszínre egy mentőhelikopter és két mentőautó érkezett, a sérülteket ellátás után kórházba vitték.

Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a robbanás délelőtt történt egy József nádor úti, elektronikai hulladékot feldolgozó üzem pellet-előállító részegységében. A karcagi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor tűz nem volt, az üzem teteje ugyanakkor izzott, füstölt, ezt a tűzoltók megszüntették.

A robbanás okának kiderítésére a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított. A Karcagi Rendőrkapitányság is nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés alapos gyanúja miatt. Ezt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tudatta az MTI-vel. A megyei főkapitányság közlése szerint a telephely pelletkészítő berendezésének hűtési rendszere hibásodott meg.

Címkék: robbanás, sérült