Botka László szerint „a felelősség klasszikus áthárítása” a kormány járványügyi döntése

Botka László szerint „a felelősség klasszikus áthárítása” a kormány járványügyi döntése

Botka László (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Eddig az volt a kommunikáció, hogy semmiféle kötelező oltást nem támogat a kormány, most pedig azt a döntést hozták, hogy minden munkaadó kötelezheti a munkavállalóit az oltásnak a felvételére. Ez a felelősség klasszikus áthárítása, ráadásul úgy, hogy a járvány kitörése óta a kormány sem a nyilvánossággal, sem az önkormányzatokkal nem osztja meg az alapvető információkat – így vélekedett a kormány csütörtökön bejelentett járványügyi döntésére Botka László, Szeged független polgármestere a Szeged.hu-nak adott rövid interjújában.

Mint kifejtette, nem tudja, hogy a mai napon a szegediek hány százaléka van beoltva, nem tudja, hány fertőzött van a városban és nem tudja, mennyi a beteg. – Egyetlenegy települési szintű adat jelent meg, amióta a járvány kitört, azt sem önszántából osztotta meg a kormány a közvéleménnyel (...). Az alapján május végén Szegeden a lakosság hetvenöt százaléka már be volt oltva, ez az országban az egyik legmagasabb arány volt és jóval magasabb, mint a mai napig hatvan százalék körüli országos átoltottság. Miután ez május végi adat, (...) azt vélelmezem, hogy feltehetőleg nyolcvan százalék fölött van Szegeden az átoltottság – mondta. 

Arra is kitért, utasította a jegyzőt és valamennyi önkormányzati cég és intézmény vezetőjét, hogy azonnali hatállyal kezdjék meg felmérni azt, hogy a munkavállalói között hány százalékos az átoltottság, és kik azok, akik nem kaptak oltást.