Brüsszelezéssel és baloldalazással válaszolt a kormány a tanárok tiltakozására

Brüsszelezéssel és baloldalazással válaszolt a kormány a tanárok tiltakozására

A noÁr és a Tanítanék mozgalom tartanak közös szolidaritási koncertet és tüntetést a sztrájkoló és polgári engedetlenséget választó tanárok mellett 2022 április 1-jén. (Fotó: Koncz Tamás/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A kormány elkötelezett a pedagógusok bérének további emelésében, azt egyedül a baloldal akadályozza – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-hez eljuttatott közleményben a pénteki országos pedagógussztrájk és a tüntetések kapcsán.

„Ahogy azt a csütörtöki Kormányinfón ismertettük: minden eddiginél nagyobb pedagógus-béremelés következhet, amint meglesz az uniós megállapodás" – olvasható a közleményben. Megismételték a csütörtöki kormányinfón elhangzottakat: a cél, hogy a pedagógusok átlagbére 2025-re elérje a diplomás átlagbérek 80 százalékát.

Majd arról írnak, hogy a hazai forrásból jövőre tervezett 10 százaléknál magasabb, csaknem 21 százalékos, 2024-ben 25 százalékos, 2025-ben pedig 29-30 százalékos lehet a béremelés mértéke.

„Egyedül a baloldal az, aki folyamatosan akadályozza a pedagógus-béremelést, hiszen Brüsszelben folyamatosan azon dolgoznak, hogy Magyarország ne kapja meg a hazánknak járó forrásokat, amelyek többek között a korábban tervezettnél magasabb pedagógus-béremelést is fedeznék" – olvasható a dokumentumban.

Végül a közlemény megfogalmazói tagadják, hogy tömeges elbocsátásokra került volna sor, illetve hogy „ezúttal is hangsúlyozzuk, hogy a törvényesen szervezett sztrájk a véleménynyilvánítás törvényes és következmények nélküli formája”.

A pedagógusok pénteki tiltakozásaival kapcsolatos legfrissebb híreket itt követhetik velünk a nap folyamán!