Derült időt hoz a hétfő, de lesz, ahol eshet

Derült időt hoz a hétfő, de lesz, ahol eshet

Napsütés (Fotó: Pixabay.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napos, gomolyfelhős idő várható az ország legnagyobb részén csapadék nélkül hétfőn – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Mint kifejtették, elsősorban az északkeleti megyékben, másodsorban pedig a nyugati, délnyugati határ környékén fordulhat elő zápor, északkeleten esetleg zivatar is. Az északnyugati szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű.

 Az Időkép szerint hétfőn az átvonuló hidegfront okozhat kedvezőtlen humánmeteorológiai tüneteket. Mint írták, megszaporodnak a görcsös- és keringési panaszok, valamint sokaknál léphet fel fejfájás is. A frontérzékenyeknél izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek. A változékonyság miatt a hangulat is ingadozhat, de a naposabb időben várhatóan érezhetően javul majd a közérzet.

– A kint tartózkodást a szél is zavarhatja, a mért hőmérsékleteknél pár fokkal alacsonyabb hőérzet lesz jellemző, főként a délelőtti órákban. Az alvászavarok viszont a frissülő idő miatt enyhülhetnek. Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között erős lesz, ezért ebben az időszakban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Kerüljük a nehéz ételeket, az alkohol- és koffeintartalmú italokat! Fogyasszunk legalább 3-4 liter vizet! – javasolják.

 

 

Címkék: időjárás