Deutsch Tamás a nácik szimbólumához hasonlította Vettel szivárványos cipőjét

Deutsch Tamás a nácik szimbólumához hasonlította Vettel szivárványos cipőjét

Deutsch Tamás az Országgyűlés plenáris ülésén 2021 május 19-én (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akárcsak a homofób magyar törvényt bíráló Lewis Hamiltont, úgy egy másik forma-1-es pilótát, Sebastian Vettelt sem kímélte Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője. Hamiltonnal kapcsolatban azt jegyezte meg a politikus, nincsen gyermeke, míg Vettel esetében azt, hogy az autóversenyző szivárványos cipőben érkezett hazánkba, a nácik horogkereszt szimbólumához hasonlította. Deutsch erről azt követően írt, hogy a szocialista Mesterházy Attila egy a pilóta kiállását méltató posztot tett közzé, aki szerinte „finoman, kulturáltan, európai módra” nyilvánított véleményt.

– A németek mindig is értettek ahhoz, hogyan kell az aktuális kordivatnak megfelelő píszí szimbólumokat megjeleníteni a sportban. „Finoman, kulturáltan, európai módra. Aki tudja, érti.” Ennyi – írta Deutsch Vettel cipőjéről. Bejegyzéséhez Mesterházy posztjáról mellékelt egy képernyő felvételt, illetve arról, ahogy az 1936-os berlini olimpián horogkeresztes zászlót és karlendítő tömeget látni.

 
Deutsch bejegyzését a szocialisták EP-képviselője, Ujhelyi István sem hagyta szó nélkül. – Tamás, milyen mélyre süllyedtek még, de tényleg? Az esztelen uszítás után most konkrétan lenáciztok egy világbajnokot (bárkit), mert veletek ellentétes véleménye van? Milyen szörnyetegek lettek az egykoron szabad és felvilágosult Magyarországért kiálló fiatal demokratákból…? – tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.
 
Frissítés: Mint a 444 beszámolt róla, Vettel a Hungaroringre is szivárványos maszkban és pólóban érkezett vasárnap, utóbbin az a felirat olvasható: „ugyanaz a szerelem″.