Deutsch Tamás unokaöccsének cége több száz millió forintért szervezhetett sportversenyeket

Deutsch Tamás unokaöccsének cége több száz millió forintért szervezhetett sportversenyeket

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője (Fotó: Deutsch Tamás / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 366 millió forintért szervezett néhány atlétikaversenyt Deutsch Balázs, Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő unokaöccse – írja a Telex, amelynek közérdekű adatigényléssel sikerült megszereznie a Zsivótzky Gyula Program dokumentáció egy részét a Magyar Atlétikai Szövetségtől (MASZ). A programban összesen 2,7 milliárd forint támogatást nyújtott az állam 2022–2023 között arra, hogy a tavalyi világbajnokságon minél több atléta vehessen részt. 

A program vezetője előbb Spiriev Attila volt, majd őt a kormánypárti politikus testvére, Deutsch Péter korábbi magasugró követte. Ő egyúttal az MTK ügyvezető elnöke is. A támogatást sok mindenre fordították, így – a cikk szerint – a MASZ a programon keresztül évente két verseny szervezését fizette ki, ennek szervezésével pedig Deutsch Péter fiához, Balázshoz köthető céget bíztak meg. A Track and Race Kft. 2021-ben 185 millió forint plusz áfát kapott a MASZ-tól, majd két évvel később, szintén két versenyre 181,5 millió plusz áfát. A Telex hozzáteszi, hogy a 2015-ben alapított vállalkozás jelenleg felerészben Deutsch Balázsé, de egy másik cégen keresztül, cégtársával együtt Deutsch Péter is tulajdonos. 2021-ben 46 millió forint osztalékot vettek ki a cégből, amelynek 2023-ban 759 millió forintos árbevétele volt, míg tavaly 290 millió forint adózott eredményt értek el.