Magyar Péter: A kormány hazudik

Magyar Péter: A kormány hazudik

Magyar Péter az árvízi védekezésen (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megint hazudik a kormány – így reagált Magyar Péter a miniszterelnök péntek reggeli árvízi beszámolójára. Orbán Viktor ugyanis azt mondta, hogy 2753 önkétes dolgozik – a hivatásosok mellett – a gátakon. – Csak a Tisza Párt ennél több civil munkáját koordinálja – írta Magyar Péter, hozzátéve, hogy az önkéntesek valós száma több tízezer. Ám szerinte nem is tudhatná ezt a kormányfő, hiszen sehol sem összesítik a helyszínen a védekezők létszámát, pedig a korábbi árvizek idején még az önkéntesek nevét és elérhetőségét is összeírták, így kaphattak később emléklapot, köztük ő maga is.

Magyar Péter egyúttal megköszönte az önkétesek munkáját, „nélkülük a védekezés sehol sem állna”. Külön kitért azokra, akik különféle felajánlásokat tettek: volt, aki egy kamion homokot ajánlott fel, volt, aki 1500 homokzsákot, más lapátokat és gumicsizmákat. Szerinte nem szabad megfeledkezni azokról sem, akik 300 kilogramm kolbászt sütöttek, vagy süteményt, szendvicseket, pogácsát, kávét, vagy több raklap vizet hoztak a gátakhoz. Itt említette a délegyházi Nomád Kemping és Strand csapatát, akik 600 főnek készítettek meleg ebédet, köztük sok hivatásos katonának, „akik három napja nem kaptak meleg ételt”.

A Tisza Párt vezetője jelezte, hogy most éppen szivattyút keresnek a Római-parti védekezéshez, ahol éjszaka is legalább 50 tiszás dolgozott és egyre nehezebb a helyzet.

Az árvízi védekezésről folyamatos beszámolónkat ITT olvashatja.