„Lázár János semmilyen erdővásárláshoz nem kért és nem kapott engedélyt”

„Lázár János semmilyen erdővásárláshoz nem kért és nem kapott engedélyt”

Lázár János a tájékoztatón. (Forrás: a miniszter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Állami erdőt vehetett Lázár János az agrárminiszter engedélyével, írta az Átlátszó a minap. A megvásárolt erdő légvonalban mintegy 3 kilométerre van a batidai Nagyréti Vendégháztól, a kastély melletti földek többsége már régóta Lázár tulajdonában van. Az Építési és Közlekedési Minisztérium most resagált a cikkre, és azt írja hogy Lázár János miniszter senkitől semmilyen engedélyt nem kért és nem kapott az erdőterület megvásárlására.

Az MTI-nek eljuttatott közleményben a tárca csúsztatásnak nevezte az erről szóló hírt, hozzátéve, hogy az 5 hektár alatti, gazdasági rendeltetésű erdők értékesíthetők a jogszabályok szabta keretek között. A szóban forgó földrészletet, ahogyan más területeket is az agrárminiszter döntésével jelölték ki értékesítésre, majd a nyilvános hirdetményben megadott határidőben bárki vételi ajánlatot tehetett rá. – Az Agrárminisztérium (AM) egyetlen esetben sem tudja, ki fog a kiírást követően az ingatlanra ajánlatot tenni. Mindig a legmagasabb érvényes vételi ajánlatot kell elfogadniuk, ahogyan az ez esetben is történt – írták.

Az agrárminiszter tehát a közlemény szerint csak a földterület nyilvános eladásra történő meghirdetését hagyta jóvá a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően. Lázár János semmilyen erdővásárláshoz nem kért és nem kapott engedélyt, hiszen azt egy mindenki számára hozzáférhető, nyílt eljárásban vásárolta meg, amelyet hozzá hasonlóan bárki megvehetett volna egy magasabb vételi ajánlattal – hangsúlyozta az ÉKM. A Lázár által 1,58 millió forintért megvásárolt földterület egyébként 7835 négyzetméter, kevesebb mint egy hektár az Átlátszó szerint.