DK: Niedermüller Kft.-re neveztek át egy Niedermüller Péter szerint gyanús céget

DK: Niedermüller Kft.-re neveztek át egy Niedermüller Péter szerint gyanús céget

Niedermüller Péter az erzsébetvárosi önkormányzat képviselőtestületének ülésén 2019 novemberében (Fotó: Niedermüller Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Érdekes történettel állt elő a főváros VII. kerületét vezető Niedermüller Péter. A Demokratikus Koalícióhoz tartozó polgármester által felvázolt ügyben van szó rendőrségi nyomozásról, visszaélésgyanúról és a saját nevéről is.

Niedermüller Péter a Facebookra feltöltött videójában beszélt arról, hogy újabb ügyre bukkantak a korábban fideszes vezetésű önkormányzat átvilágításakor.

A polgármester elmondása szerint az Erzsébetváros kártyák 2 éves üzemeltetésére tavaly augusztusban kötöttek szerződést a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft.-vel. A cég két évre előre meg is kapta a szerződés szerint neki járó pénzt még a választások előtt. A tavalyi októberi önkormányzati választáson aratott győzelem után az ellenzéki városvezetés számon kérte a céget, akik – mint a politikus állítja – 2 hónap alatt sem tudták megmondani, mit csináltak ezért a 43 millió forintért.

Ráadásul a cégvezető átnevezte a cégét Niedermüller.hu Kft.-reés lefoglalta a niedermullerkft.hu webcímet is.

Erzsébetváros önkormányzata egyébként már februárban feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az Erzsébetváros kártya működtetésével kapcsolatos csalás, hűtlen kezelés gyanúja miatt. Nem sokkal előtte ugyanis egy belső ellenőri vizsgálat zajlott, mely során – az önkormányzat akkori tájékoztatása szerint – több szabálytalanságra fény derült: többek között arra, hogy a szerződés csak látszólag vonatkozik két évre, mivel már a szerződéskötés után rövid időn belül kifizették a 43 millió forintot.

Niedermüller Péter az önkormányzat nevében feljelentést tett a cég vezetője ellen, az ügyben rendőrségi nyomozás zajlik jelentős kárt okozó csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt. 

FRISSÍTÉS:
A Niedermüller.HU Kereskedelmi- és Szolgáltató Kft. sajtóközleménye a DK-s Niedermüller Péter valótlan és jogsértő tényállításaira - 2020/12/12
Cégünk licencértékesítőként 12 éve védjegyhasználati jogot értékesít, mind az üzleti, mind a költségvetési szektorban, amely védjegy kártyákon történő használata kedvezményes vásárlási jogosultságot biztosít a védjeggyel ellátott kártyák birtokosainak. Az Erzsébetváros Kártya esetében a szigorú közbeszerzési eljárás minden feltételének megfelelt cégünk, mint licencértékesítő. Társaságunk szerződésszerűen teljesített. Az Erzsébetváros Kft. - akárcsak más partnereink - védjegyhasználati jogot vásárolt és a kedvezményes vásárlási jogosultságot biztosító védjegyet 2021/08/22 napjáig jogszerűen használhatja az Önkormányzat által kibocsátott Erzsébetváros Kártyákon. Az Erzsébetváros Kártya Programot Budapest Főváros VII. Kerület Önkormányzata üzemelteti és nem társaságunk. Minden partnerünkkel azonos módon, kifejezett figyelemmel és szakmaisággal járunk el, ugyanazon árlista alapján értékesítünk.
Cégünk ellen Niedermüller Péter hatalomra kerülése után azonnal lejárató politikai támadást intézett, nyilvánvalóan azért, mert a Vattamány Zsolt vezette Erzsébetvárosi Önkormányzat sikertörténete volt a 2013 óta az Önkormányzat által működtetett Erzsébetváros Kártya Program. Felháborítónak és szomorúnak tartjuk azt, hogy a jól működő programokat és a szakmai alapon dolgozó cégeket, mint piaci szereplőket hozzá nem értő politikusok saját népszerűségük növelése céljából megpróbálják besározni.
Szolgáltatásunkkal kapcsolatban semmilyen  bűncselekmény nem történt. Cégünkkel szemben büntetőeljárás tudomásunk szerint nincs folyamatban, minden ezzel kapcsolatos tényállítás rágalmazás. 
A törvény lehetőséget ad minden cég nevének szabad megválasztásához és megváltoztatásához.  A cégnév választással kapcsolatban indoklási kötelezettségünk senki irányában nincs. A Niedermüller.HU cégnevet a cégbíróság bejegyezte. Niedermüller Péter előadása egocentrikus feltételezés. A Niedermüller szó nem védjegy, önmagában nem személynév, szabadon használható. Cégünk minden esetben jogszerűen és tisztességesen jár el. Niedermüller cégünk megtámadásával öngólt lőtt. Tényekre alapozottan, csak ez lehet a végeredmény. Niedermüller Péter tényállításai valótlanok és jogsértőek.”