Dömötör Csaba: A külföldi befolyásszerzés kérdése biztosan szerepelni fog a nemzeti konzultáció témái között

Dömötör Csaba: A külföldi befolyásszerzés kérdése biztosan szerepelni fog a nemzeti konzultáció témái között

Dömötör Csaba államtitkár az általa 2023. november 14-én kiadott Facebook-videóban (Forrás: Facebook/Dömötör Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hamarosan induló nemzeti konzultáció témái között biztosan szerepelni fog a külföldi befolyásszerzés kérdése is – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalára feltöltött videóban kedden. Dömötör Csaba elmondta, egyre többet lehet tudni arról, hogy külföldi szereplők jelentős, akár milliárdos összegekkel támogatnak magyarországi politikai szereplőket, illetve hozzájuk köthető aktivistacsoportokat.

Az MTI által is idézett államtitkár hangsúlyozta, hogy ezzel nemcsak az a probléma, hogy be akarnak avatkozni a választásokba, hanem az is, hogy ezek a támogatások a támogatott szereplők álláspontjában is megjelennek, elsősorban a háborúval, a gazdasággal, a migrációval kapcsolatos kérdésekben.

A politikus azt is közölte, a kormány úgy gondolja, szigorúbban kell fellépni a külföldi befolyásszerzés ellen, a konzultáció során pedig erről mindenki elmondhatja a véleményét. Dömötör Csaba videójában mindenkit arra biztatott, hogy ha lehetősége van rá, akkor ezt tegye is meg.